Foto's 15 december 2008 (1)

De foto's op deze pagina zijn op 15 december 2008 bij Go Club Eindhoven genomen. Alexander, Frits, Victor en Wout waren op bezoek in Eindhoven en hebben toen enkele foto's gemaakt. Als u op een foto klikt, wordt de foto in een apart venster groot weergegeven. Dat kan handig zijn, als u een foto wilt opslaan of afdrukken.

Victor speelt met zwart. Dat betekent dat zijn tegenstander sterker is. Het bord lijkt redelijk gelijk verdeeld. Victor glimlacht. Alles is onder controle. Later in de partij wordt er een zwarte groep van het bord gemept en Victor verliest.

Eerst verovert Frits alle hoeken en daarna laat hij zijn oog vallen op de randen. Alsof dat niet genoeg is, rukt hij nu van twee kanten op naar het centrum. Zijn tegenstander heeft geen schijn van kans. Frits wint met overmacht. Op de achtergrond doet René van Breugel een zet.

Alexander is goedgemutst. Dit betekent dat hij minimaal één groep van zijn tegenstander heeft doodgemaakt. Ook Alexander houdt de eer van Go Club Den Bosch hoog en wint zijn partij.

Wout speelt tegen Wout Molenaar, die veel sterker is. In de hoek rechtsonder (onder op de foto) loopt het gevecht voor Wout niet goed af. De hele hoek wordt wit gebied. Wout besluit beter op te letten en weet de bovenrand en de onderrand te behouden. Omdat het rijtje van drie witte stenen gevangen is, leeft de zwarte groep in het centrum ook. Dankzij de riante voorgift wint Wout van meneer Molenaar.

Op de voorgrond spelen Wesley en Fons tegen elkaar, terwijl op het bord ernaast Frits zijn tegenstander inmaakt. Wesley heeft, voor de ladderpartijen begonnen, een Go-les gegeven. Wesley is bijna tweede dan en het is de bosschenaren duidelijk dat er nog heel wat te leren valt.