Foto's 15 december 2008 (2)

De foto's op deze pagina zijn op 15 december 2008 bij Go Club Eindhoven genomen. Alexander, Frits, Victor en Wout waren op bezoek in Eindhoven en hebben toen enkele foto's gemaakt. Als u op een foto klikt, wordt de foto in een apart venster groot weergegeven. Dat kan handig zijn, als u een foto wilt opslaan of afdrukken.

Omdat Wout met de auto is, drinkt hij de hele avond ijsthee. In de hoek linksboven is een gecompliceerde situatie ontstaan. Wout's tegenstander denkt diep na, terwijl Wout op zijn nuchterheid vertrouwt.

Ook van deze kant gezien is het een lastige situatie. Maar als je goed nadenkt, kun je de zwarte groep in de hoek doodmaken. En dat gebeurt ook. Dit was natuurlijk niet nodig geweest. Een paar weken geleden heeft Wout al het advies gekregen wat meer leven en dood-probleempjes op te lossen en dat blijkt ook nu weer een punt dat aandacht behoeft.

Op de voorgrond wordt diep nagedacht, terwijl op de achtergrond een aantal mensen staan te kijken naar de partij tussen Wesley en Fons. Die is waarschijnlijk erg spannend.

Ook hier wordt er nog nagedacht over gebied en invloed, reduceren of invaderen, tesuji's en leven en dood. Go is dieper dan menigeen denkt.

Twee mensen spelen Go, terwijl er zes omheen staan te kijken. Het zou beter zijn als het omgekeerd was. Laten we het er maar op houden, dat iedereen moe is en niet meer goed kan nadenken.