Foto's 26 november 2008 (2)

De foto's op deze pagina zijn op 26 november 2008 in Café de Unie genomen. Zeven van de negen leden staan op één of meerdere foto's. Arjan en Toon waren die avond niet aanwezig. We hadden bezoek van Fons Bink en van Paulus van Galen. Van hen hebben we ook een paar foto's gemaakt. Als u op een foto klikt, wordt de foto in een apart venster groot weergegeven. Dat kan handig zijn, als u een foto wilt opslaan of afdrukken.

Paulus speelt tegen Wout. Hij denkt hard na over zijn volgende zet. Tussen het denken en zetten door noteert Paulus op zijn PDA de partij. Zijn spel lijdt er niet onder, want hij wint met gemak.

Ook Wout denkt hard na: "misschien had ik net als Paulus kamillethee moeten bestellen, in plaats van bokbier".

Fons laat Thijs zien hoe in Eindhoven wordt Go-gespeeld.

Paulus vindt het zo gezellig in Den Bosch, dat hij ook nog een partijtje met Victor wil spelen.

En Fons kan er ook geen genoeg van krijgen. Hij bestelt een Westmalle dubbel en speelt tegen Wout. De twee zwarte groepen aan de linkerkant van het bord, links en onder op de foto, leven. Maar Fons, die met wit speelt, maakt beiden dood. Als Paulus en Fons, lang nadat de Sint-Jan twaalf heeft geslagen en het merendeel van de bosschenaren van een verdiende nachtrust geniet, aanstalten maken om huiswaarts te keren, hebben ze nog één advies voor Wout: "Je moet elke dag een kwartiertje leven en dood-problemen oplossen".

Op dit moment is alles nog mogelijk. Wit kan winnen, maar zwart maakt ook kans op de overwinning. Fons vindt dat maar niks en hij beraamt snode plannen om zijn overwinning veilig te stellen. En die plannen lukken. De linkerkant van het bord wordt wit gebied en Fons heerst over het bord.