Arnhems Go Toernooi 22-23 november 2008

Op 22 en 23 november 2008 organiseerde Go Club Arnhem een Go Toernooi. Ondanks het barre weer staken Victor, Thijs en Wout de provinciegrens over en togen naar Arnhem, om daar hun kunsten te vertonen. Hieronder vindt u een kort reisverslag, ondersteund door enkele foto's. Als u op een foto klikt, wordt deze in een apart venster groot weergegeven. Dat kan handig zijn, als u een foto wilt opslaan of afdrukken.

Het toernooi werd gehouden in het Stedelijk Gymnasium, een perfecte locatie voor een Go-toernooi.

Hier wordt schematisch het Go-gezegde "If don't know ladders, don't play Go" weergegeven. Op de buitendeur hing nog een oproep tot een invasie, maar verder hebben we niet veel Go-gezegdes op deze manier uitgebeeld zien worden.

Wout was vol goede moed aan het toernooi begonnen. Van te voren verwachtte hij 4 partijen te winnen, maar dat is niet gelukt. Hij moest met 3 punten genoegen nemen. De partij tegen Gerard Bouwman was de leukste. Hoewel Wout deze partij met een flink verschil verloor, was het voor hem een gezellige, interessante en leerzame partij.

Stilleven met tafels, borden, stenen en klokken.

Vlnr: Thijs Breel, Bert Stuiver en Alie Dijkstra. Met zijn solide spel domineert Thijs de partij van het begin tot einde.

Thijs heeft net als Wout 3 van de 6 partijen gewonnen, maar hij heeft wel tegen sterkere tegenstanders gespeeld. Thijs was duidelijk in zijn element en hij kan tevreden zijn met het behaalde resultaat.

Vlnr: Erik Brummelkamp, Victor Pelt, Gerard Bouwman en Hans Hekelaar. Erik zit steeds naar het bord ernaast te kijken en verliest daardoor van Gerard. Victor verliest van de ervaren Hans Hekelaar. Maar het feit dat Hans een thuispartij speelde, terwijl Victor ver van huis en haard in de aanval ging, heeft misschien ook een rol gespeeld in de uitslag van deze partij.

Rob Friederichs staart begerig naar een witte groep, terwijl Wout glimlachend afwacht. Helaas voor Wout slaat Rob de witte groep en wint de partij met 6½ punt. Toen glimlachte Wout niet meer. Dit toernooi heeft Rob 5 van de 6 partijen gewonnen en is daarmee een tegenstander van formaat.

Victor heeft 4 van de 6 partijen gewonnen en was daarmee de beste bossche speler. Hij viel met dit resultaat ook in de prijzen. Toen we over de besneeuwde A50 weer naar huis reden, zei Victor "Veni, vidi, vici". En daar konden we niets tegen inbrengen.