Brabants Go Toernooi 20-21 september 2008 (1)

Op 20 en 21 september 2008 organiseerde Go Club Eindhoven het 32ste Brabants Go Toernooi. Van onze club hebben Thijs en Wout aan het toernooi meegedaan. Voor Wout was het de eerste keer, Thijs heeft in het verleden al vaker aan toernooien deelgenomen. Onderstaande foto's en nog veel meer foto's staan op de website van de Eindhovense Go Club. Met toestemming van Fons Bink heb ik enkele foto's op deze site gezet. De tekst is van mezelf. Als u op een foto klikt, wordt de foto in een apart venster groot weergegeven. Dat kan handig zijn, als u een foto wilt opslaan of afdrukken.

Thijs en Wout waren niet de enigen die aan het toernooi deelnamen. Er waren best wel veel mensen aanwezig en ze konden allemaal Go-spelen. Sommigen nog beter dan het bossche duo. Er werden twee soorten klokken gebruikt; ouderwetse klokken, waarmee iedereen uit de voeten kon en high-tech elektronische klokken, die alleen door een elektronica-expert konden worden ingesteld.

Liselot Bouman ziet er op het eerste gezicht wel aardig uit, maar ze gunde Wout niet zijn eerste toernooi-partij te winnen. Genadeloos maakte ze een groep dood, pakte een hoek af en reduceerde ze een veelbelovende moyo. Na afloop van de partij werd ze wat aardiger. Samen met Wout speelde ze het begin van de partij na en ze wees hem op een aantal fouten, die hij beter niet had kunnen maken.

Aan de overkant van de tafel, vlnr Thijs Breel, Jilles Tjoelker en Ton van der Valk. Aan deze kant Rob Friederichs. Thijs begon zijn partij goed, maar toen de partij het einde naderde, werd, in een moment van onbedachtzaamheid, een groep van zo'n 50 stenen van het bord geveegd. Ook Thijs verloor zijn eerste partij.

Opperste concentratie. Opvallend is dat drie mensen met een hand bij hun ogen zitten. Alleen Thijs heeft niets te verbergen.

Thijs en Wout hebben alleen op 21 september aan het toernooi meegedaan. Ze hebben die dag allebei drie partijen gespeeld. Thijs speelde zijn tweede partij niet zo goed en verloor. Zijn derde partij speelde Thijs tegen Wim Verstegen uit Barendrecht. Thijs speelde met wit de sterren van de hemel. Tijdens de partij berekende hij regelmatig dat hij ca 10 punten voor stond. Toen de partij was afgelopen, moest er nog wel 6 punt komi verrekend worden. Maar gelukkig bleek Thijs met 1 punt gewonnen te hebben. Met opgeheven hoofd kon hij terugkeren naar Den Bosch.

Het jeugdtoernooi.

Rob Friederichs, een pijler van de Nederlandse Go Bond, was ook naar het zuiden afgereisd.