Brabants Go Toernooi 20-21 september 2008 (2)

Op 20 en 21 september 2008 organiseerde Go Club Eindhoven het 32ste Brabants Go Toernooi. Van onze club hebben Thijs en Wout aan het toernooi meegedaan. Voor Wout was het de eerste keer, Thijs heeft in het verleden al vaker aan toernooien deelgenomen. Onderstaande foto's en nog veel meer foto's staan op de website van de Eindhovense Go Club. Met toestemming van Fons Bink heb ik enkele foto's op deze site gezet. De tekst is van mezelf. Als u op een foto klikt, wordt de foto in een apart venster groot weergegeven. Dat kan handig zijn, als u een foto wilt opslaan of afdrukken.

De top van de nederlandse Go-wereld. Deze jongens spelen voor het grote geld.

Nu nog gezellig op een bankje. Over een paar jaar maken ze groepen dood, pakken ze hoeken af en reduceren ze veelbelovende moyo's.

Wout speelde zijn tweede partij tegen Ton van der Valk uit Den Haag. Omdat ze te laat waren gestart, kregen ze van Fons Bink allebei maar 50 minuten bedenktijd. Fons wilde niet dat ze het tijdschema in de war zouden gooien. Ton knipte wat hij kon knippen en na een half uur spelen gaf hij op. Hij had niet gezien dat een groep stenen geslagen kon worden. Ze hebben het tijdschema niet in de war gegooid.

De derde partij speelde Wout tegen Jilles Tjoelker uit Eindhoven. Het leek een slaapverwekkende partij te worden. Ze hadden het bord over de diagonaal verdeeld en stechelden wat over de grens (ik heb in het "Groot Woordenboek van de Nederlandse Taal" van van Dale opgezocht hoe je "stechelen" schrijft). Toen kwamen er enkele invasies en het werd een bloedstollende partij. Groepen werden omsingeld, groepen werden dood gemaakt, groepen werden weer levend, andere groepen werden geslagen.... Heel erg spannend. Na afloop bleek Wout met 25 punten gewonnen te hebben.

Paulus van Galen nodigt Wout uit voor een oefenpartijtje.

Thijs komt er bij staan en probeert wat op te steken van de meesters.

Don Verheijen is vanuit Den Bosch naar Aalst-Waalre gefietst om Thijs en Wout aan te moedigen. Hij arriveerde tussen de tweede en derde ronde. Ik weet niet of het toeval is, maar de derde ronde speelden zowel Thijs als Wout hun beste partij. Don kende Paulus van Galen nog van Go Club Nijmegen en ze speelden samen een partijtje Go. Maar de fietstocht had teveel van Don's krachten gevergd en hij verloor jammerlijk.

Fons Bink en Paulus van Galen maken zich op om de prijzen uit te reiken. De spanning is om te snijden.

Frank Janssen heeft het toernooi gewonnen. Thijs en Wout moeten in hem hun meerdere erkennen. Hij was de beste.

Hoewel Thijs en Wout niet(s) gewonnen hebben, hebben ze genoten van het toernooi. De partijen waren erg spannend, ze hebben tegen mensen gespeeld waar ze anders nooit tegen spelen en het was er ook nog gezellig. Ze hopen dat bij een volgend toernooi meer leden van Go Club Den Bosch hen zullen vergezellen.