Go in Duketown Toernooi op Pinksteren 20 Mei 2013

Tijdens het Pinkster weekend werd door de Bossche Go club voor het eerst het ‘Go in Duketown’ toernooi georganiseerd. Er was gekozen voor een open go toernooi, en wel een eendaags rapid toernooi (30 min p.p., geen byoyomi) om ook nog gelegenheid voor andere Pinkster activiteiten te laten. Het zag er even naar uit dat de hoeveelheid spelers tegen ging vallen, maar dankzij het ‘prachtige Go weer’ was er een opkomst van maar liefst 27 spelers.

Hieronder vindt u enkele foto's van het toernooi. Als u op een foto klikt, wordt deze in een apart venster groot weergegeven. Dat kan handig zijn, als u een foto wilt opslaan of afdrukken.

Een drukte van belang rond de tafel van de organisatie, waar Henk van Valkenhoef en Rob Friederichs de inschrijvingen noteren. Wie wordt mijn eerste tegenstander?

Want iedereen wilde natuurlijk graag weten wie ze moesten verslaan om deze prachtige unieke wissel trofee van het Go in Duke town toernooi te winnen. De trofee is gemaakt door de kunstenaar Sjef de Hoogh, die ook bij de Bossche Go club speelt.

Na een inleiding door de voorzitter Don Verheijen, doorbreekt wedstrijd leider Rob Friederichs de spanning en maakt de lijsten bekend.

De eerste ronde geeft al veel gevechten op de borden en dan blijkt 30 minuten toch kort te zijn.

Terwijl de laatste partij van de 2e ronde op een seconden kwestie uit aan het lopen is, staat iedereen met spanning te wachten om daarna met sente op de mooi verzorgde en lekkere lunch aan te kunnen vallen.

Ook in de derde ronde is er diepe concentratie en worden zelfs vanuit de keuken nog aanwijzingen gegeven.

Voorzitter Don Verheijen deelt de prijzen uit. Dankzij sponsor Emma solutions zijn er ook prijzen voor de beste spelers buiten de top 3. Nicole de Beer uit Eindhoven heeft met 4 uit 5 een prachtige uitslag gehaald.

Ook voor Gerard Nederveen was er voor de derde plaats een hand van de voorzitter en een prijs.

Een mooie tweede plaats was er voor Willem Damen.

De niet geheel onverwachte winnaar (5 winst uit 5 partijen) Frank Jansen was zichtbaar verguld met de prachtige wissel trofee.De organisatie is erg tevreden over de opkomst, de sfeer en de uitslag en wil iedereen hartelijk danken voor de komst en de getoonde sportiviteit. Zonder jullie zou het toernooi uiteraard niet mogelijk zijn geweest We hebben zelfs al besloten om volgend jaar de tweede editie te organiseren.

Dus zet maandag 9 juni 2014 alvast in jullie agenda.

De uitslag van het toernooi is inmiddels opgenomen in de EGD-database en kun je hier vinden.