Go in Duketown Toernooi op Pinksteren 9 Juni 2014

Tweede Pinksterdag, 9 jun 2014, werd voor de tweede keer het Go in Duketown toernooi gehouden. Het was zr geslaagd. Ook dit keer was het een eendaags rapid toernooi, 30 minuten bedenktijd met 'sudden death'. Het succes van vorig jaar werd zelfs overtroffen: de opkomst was nog groter en gevarieerder. Spelers van 6e dan tot 25e kyu, van Groningen tot Heerlen, van Delft tot Nijmegen, en leeftijden van 9 jaar tot ? jaar. In totaal zorgden meer dan 40 go-spelers voor een geanimeerde sfeer. De organisatie was wederom in handen van Rob Friederichs en Henk van Valkenhoef. Samen met de mensen van Volkstuinvereniging Pastoor Barten maakten zij er een mooie dag van, waarbij aan alles was gedacht. Frank Janssen (6d), houder van de schitterende wisseltrofee van vorig jaar, verdedigde de ereplaats. Aan het eind van het toernooi bleek het dit keer echter Dave de Vos (3d) die de wisseltrofee mee naar huis mocht nemen. Maar het weer en de organisatie zetten ook verschillende anderen in het zonnetje met aanmoedigingsprijzen voor DDK-ers en voor het beste toernooiresultaat (4 uit 5 gewonnen).

De foto's hieronder geven een impressie.

Al vr de eerste speelronde werd er driftig gespeeld. Hier lijkt Steven van Dijk het al moeilijk te hebben in zijn partij met/tegen zijn dochter.

De organisatie zit klaar om de inschrijvingen te noteren en voor iedereen waardige tegenstanders te regelen.

Onweersbuien onderbraken het verder schitterende weer, waardoor er buiten gespeeld kon worden. Deze foto verenigt de winnaar van vorig jaar, Frank Janssen, staand vooraan, naast zijn dochter, met de winnaar van dit jaar, Dave de Vos, die hier met/tegen zijn zoon speelt.

Ten bewijze, hier enkele van de 'buiten'-spelers tijdens een officile speelronde. Overigens, IPv6 is net een nieuwe joseki.

Donkere wolken boven het volkstuincomplex, maar dat mocht de pret niet drukken.

Een indrukwekkende rij borden, stenen, klokken. De fotograaf verklapt niet wie er aan het bord vooraan zaten, maar intimi kunnen dat misschien uit de speelwijze herleiden.

Na speelronde 2 stond een heerlijke lunch klaar.

Winnaar Dave de Vos showt zijn prijs: een schitterende trofee.

Mede-organisator Henk van Valkenhoef is misschien nog wel blijer met het uitreiken van de prijs dan het in ontvangst nemen daarvan door prijswinnaar Jorik Mandemaker.

De organisatie is erg tevreden over de opkomst, de sfeer en de uitslag en wil iedereen hartelijk danken voor de komst en de getoonde sportiviteit. Zonder jullie zou het toernooi uiteraard niet mogelijk zijn geweest.
De uitslag van het toernooi is inmiddels opgenomen in de EGD-database en kun je hier vinden.
Hier zijn nog meer foto's te zien.