Go Toernooi in het Denkstation 14 november 2010 (1)

Op zondag 14 november 2010 organiseerde Go Club Den Bosch, in samenwerking met Emma Solutions, een Go toernooi van 4 rondes. Het toernooi werd gehouden in het Denkstation, het historische tankstation uit 1933 aan de Vughterweg in Den Bosch.

Hieronder vindt u enkele foto's van het toernooi. Als u op een foto klikt, wordt deze in een apart venster groot weergegeven. Dat kan handig zijn, als u een foto wilt opslaan of afdrukken.

Thijs en Joost spelen een partij. Omdat Joost een betere Go-speler is dan Thijs, mag hij in de bank zitten en moet Thijs genoegen nemen met een plaatsje op de grond.

Op deze druilerige zondagmiddag zorgt de open haard voor wat warmte en gezelligheid.

Boven wordt aan een grote tafel op verschillende borden gestreden om de overwinning. De borden liggen vol met stenen en dat betekent dat de partijen bijna zijn afgelopen. Op de voorgrond zijn Leo en Don bezig met de punten te tellen. Don blijkt gewonnen te hebben. Leo had tijdens het toernooi een dubbelfunctie; hij hield zich bezig met de organisatie van het toernooi en hij speelde ook mee. Daarnaast had Leo nog geen bier op. Iedereen zal begrijpen, dat het onder deze omstandigheden lastig is om alle partijen te winnen.

Opperste concentratie bij Jeroen en Henk. Ze zijn in het eindspel beland en proberen de laatste punten te veroveren. Arjan en Frits zijn al klaar en praten wat na.

In ruim een halve dag werden er vier rondes gespeeld. Dit was alleen mogelijk als de partijen niet te lang zouden duren. En daarvoor had Leo een briljante oplossing bedacht; elke speler kreeg maar 30 minuten bedenktijd en er was geen byoyomi.

Henk heeft gewonnen en hij legt aan Jeroen uit dat Jeroen's tweede zet de verliezende zet was.

Veel deelnemers aan een Go-toernooi zijn gedurende het toernooi erg gespannnen. Ze kunnen aan niets anders denken dan aan Go en winnen. Tussen de officiŽle partijen door spelen ze vluggertjes of bladeren nog even door een Go-boek. Andrť valt niet in die categorie. Ontspannen leest hij een boek en hij lijkt zich niet te bekommeren om de volgende partij.

De vierde en laatste ronde gaat over enkele minuten beginnen.

Wout is ook van de partij.