Go Toernooi in het Denkstation 14 november 2010 (2)

Op zondag 14 november 2010 organiseerde Go Club Den Bosch, in samenwerking met Emma Solutions, een Go toernooi van 4 rondes. Het toernooi werd gehouden in het Denkstation, het historische tankstation uit 1933 aan de Vughterweg in Den Bosch.

Hieronder vindt u enkele foto's van het toernooi. Als u op een foto klikt, wordt deze in een apart venster groot weergegeven. Dat kan handig zijn, als u een foto wilt opslaan of afdrukken.

In een aparte kamer staat een luxe Go-tafel met een set prachtige Go-stenen. Dit is bord 1 van het toernooi en dat betekent deze opstelling is gereserveerd voor de beste spelers. Waarom Thijs en Rob hier zitten is niet duidelijk.

De schemering valt in en ronde 4 is van start gegaan. Resoluut doet Henk een zet, terwijl Arjan geduldig toekijkt. Op de achtergrond piekert Frits over hoe hij Dung het hoofd kan bieden.

De partij tussen Frits en Dung is flink gevorderd. Dung, die met zwart speelt, staat er goed voor, maar er is wel een urgente zet, die zo spoedig mogelijk gespeeld moet worden; of door wit of door zwart.

Don heeft ook een urgent probleem ontdekt.

Emma Solutions had voor de lunch, hapjes en drankjes gezorgd. Er was ook een fijne wijnvoorraad aanwezig, die uitgeprobeerd kon worden. Het was een goed verzorgd toernooi op een gezellige locatie. Het zou leuk zijn als Emma Solutions volgend jaar weer zo'n toernooi mogelijk zou maken. Dan doet de hele club mee.

Samen op de bank, met een wijntje erbij. Een vreedzaam tafereel. Maar als je op het bord kijkt, zie je dat Joost (wit) het Alexander erg moeilijk maakt. Ook deze partij gaat Joost winnen.

Joost heeft alle partijen gewonnen en schrijft daarmee het toernooi op zijn naam. Leo heeft zojuist de prijs overhandigd. Rob en André kijken toe. Rob was bij dit toernooi de beste "single digit kyu-speler" en Arjan de beste "double digit kyu-speler". Beiden ontvangen van Leo ook een prijs, maar die foto's zijn minder goed gelukt. Sorry.

Als Rob zijn schoenen aantrekt, is dat voor de anderen het sein dat het toernooi is afgelopen.

Stilleven van Go-stenen op een trap.