MaasSport 2010

Op zondag 19 september 2010 hebben Frits, Leo, Arjan en Wout Go Club Den Bosch vertegenwoordigd op MaasSport 2010 in en rond "De Schans". Bezoekers konden hardlopen, badmintonnen, volleyballen, demonstraties van Martial Arts, Zumba, Taekwondo en Judo bijwonen, maar ze konden ook kennismaken met het mooie Go-spel. Leo en Wout zijn de hele dag aanwezig geweest en 's middags waren ook Arjan en Frits erbij.

Er was een mooie zaal voor de Go-club gereserveerd met een gigantische muziektent voor het raam. Gelukkig viel de geluidsoverlast erg mee.

De dag begon rustig, zodat Leo en Wout een paar partijtjes konden spelen. Daarna kwam er steeds meer aanloop, waardoor ze niet meer aan spelen toe kwamen. Hierdoor bleef de schade voor Wout beperkt.

De eerste bezoekers waren vrijwilligers van andere sportverenigingen en medewerkers van "De Schans". In een gloedvol betoog legde Leo uit, waarom Go zo'n prachtig spel is; de spelregels van dit eeuwenoude spel zijn erg eenvoudig, maar Go spelen is dat zeker niet. En het is een elegant spel, waarbij men met botheid weinig bereikt .... Geboeid luisterde men toe.

's-Middags hadden de leden van de Go-club het druk met spelregels uitleggen, 9x9 partijen spelen en promotiemateriaal uitdelen.

Het publiek was zeer gevarieerd: ouders met kinderen, mensen in de bloei van hun leven en ook een vertegenwoordigster van een seniorenvereniging uit Rosmalen met 2000 leden. "Bejaarden" en "ouden van dagen" zijn benamingen die tegenwoordig niet meer gebruikt worden. We gebruiken nu het woord "senioren". En dat zijn voor alle duidelijkheid mensen van 50 jaar en ouder. Ook senioren zijn bij Go Club Den Bosch van harte welkom.

Op de voorgrond speelt Piet van Engelen, gesteund door vrouw en kinderen, zijn eerste partijtje Go tegen Wout. Daarachter speelt een jong adspirant-lid een partij op een 19x19-bord tegen Frits.

Arjan en Leo leren twee sportieve jongens de regels van Go-spel. Ze pikken het snel op en spelen enthousiast hun eerste partijtjes.

Op het moment heeft Go Club Den Bosch nog geen jeugdclub, maar er zijn plannen om deze op te richten. Daarvoor zijn natuurlijk wel jongelui nodig, die interesse in het spel hebben.

Het was een leuke dag. Als er volgend jaar weer een MaasSport-dag wordt gehouden, is Go Club Den Bosch ook weer present.