Nieuws

Sjors Sportief en Go
Sjors Sportief is een programma om kinderen van de basisschool met sport en cultuur te laten kennismaken. Goclub Den Bosch doet elk jaar graag mee, want go is leuk, enerverend, een echte denksport en komt uit de Aziatische cultuur.
In de maand november 2015 organiseerde Goclub Den Bosch de eerste korte cursus voor geïnteresseerde kinderen. De afsluiting bestond uit een heus toernooi: KinderGo bij Sjors Sportief 2015 .
Via Sjors Sportief van de gemeente kan je je aanmelden. Zie de Agenda.

Go in Kasteel Heeswijk
De 20-jarige vriendschapsband van de Provincie Noord-Brabant met de Chinese Provincie Jiangsu en de gereedkoming van de restauratie van 2 interieurs waren aanleiding voor het organiseren van de tentoonstelling ‘China dichterbij’ in kasteel Heeswijk. Een prachtige locatie voor de tentoonstelling van even prachtig Chinees porselein en waaiers, uit de Qing dynastie.
Op zondag 5 oktober 2014 verzorgde Goclub Den Bosch een go demonstratie. Verschillende bezoekers waren nieuwsgierig genoeg om het porselein even links te laten liggen en eens kennis te maken met go. De tentoonstelling met allerlei activiteiten en evenementen eromheen loopt tot 26 oktober. Kijk op www.kasteelheeswijk.nl voor meer informatie.

Het tweede Go in Duketown toernooi werd op 9 juni 2014 gehouden. Wederom een groot succes, met een grote, sterke en gevarieerde opkomst. De Bossche uitstraling maakte het voor allen tot een geslaagde dag.
Hier vind U een impressie.

Volkstuinvereniging Pastoor Barten hield op zondag 1 juni 2014 een open dag. Tijdens een met zon, muziek, drank, eten en gezelligheid overgoten dag gaf de goclub een aantal demonstratiepartijen.

Op maandag 20 mei 2013 organiseerde Go Club Den Bosch haar eerste openbare Go toernooi op tweede pinksterdag. Er was gekozen voor een eendaags rapidtoernooi, waarbij iedereen kon vijf ronden spelen met 30 minuten bedenktijd. Met 27 deelnemers was het een groot succes en door de strakke organisatie waren we geen tijdsproblemen. Na een spannende strijd kon Frank Jansen de speciaal vervaardigde wissel trofee in ontvangst nemen. Door het grote succes is er volgend jaar op tweede Pinksterdag 9 juni 2014 een vervolg op Go in Duketown !

Sinds 1 februari 2013 speelt Go Club Den Bosch in de kantine van volkstuinvereniging "Pastoor Barten"; een mooie locatie met goede koffie, betaalbaar bier (ook Westmalle), en een eigen parkeerterrein. 's Zomers kunnen we genieten van de kwinkelerende vogels, terwijl we op het terras de ene tesuji na de andere spelen.

Go Club Den Bosch heeft een mooie folder gemaakt, om het Go-spel en de Go-club te promoten.

Van 5 november 2010 tot en met 17 december 2010 gaf Go Club Den Bosch go-les op basisschool 't Schrijverke. De totale Go-cursus bestond uit 6 lessen van één uur. Zowel de Go-club als de leerlingen waren enthousiast en bij voldoende belangstelling wordt er zeker een jeugdclub opgericht. Zie Go-les 1, Go-les 2, Go-les 4 en Go-les 6 voor een impressie van de Go-cursus.

Op zondag 14 november 2010 organiseerde Go Club Den Bosch, in samenwerking met Emma Solutions, een Go toernooi van 4 rondes. Het toernooi werd gehouden in het Denkstation, het historische tankstation uit 1933 aan de Vughterweg in Den Bosch. Op Denkstation 2010 (1) en Denkstation 2010 (2) vindt u een verslag van het toernooi.

Op zondag 19 september 2010 werd in de Maaspoort, in en rond "De Schans", MaasSport 2010 gehouden. Bezoekers konden kennismaken met verschillende sporten en sportverenigingen, waaronder ook Go en Go Club Den Bosch. Op MaasSport 2010 vindt u een verslag van de dag.

Op zondag 30 mei 2010 werd in Den Bosch in het Burgemeester van Zwietenpark de Dag van het Park 2010 gehouden. Er was die dag in het park van alles te doen en Go Club Den Bosch was ook aanwezig. Op Dag van het Park 2010 (1) en Dag van het Park 2010 (2) vindt u een verslag van de dag.